Az Etsy-ről mindenkinek!

Az Etsy egy remek online piactér, ahol mindenki eladhatja a saját kezűleg készített alkotásait. Ezzel a nagyszerű oldallal szeretnék megismertetni minél több kreatív hobbizót!

Reklám

Friss topikok

 • Marton Sylvia: Szia! ÖRÜLÖK, HOGY VÉGRE VALAKI íR AZ ETSY-RŐL. ÉRDEKLŐDNÉK, HOGY A 7-ES ADÓSZÁM ELÉG -E A BOLT NY... (2014.10.12. 20:40) Én és az Etsy
 • cicurka: Szia! Ismeretlenül kereslek. Lenne egy-két kérdésem, ha lehet :). Elolvastam a blogod, de nem talá... (2011.10.03. 08:08) Nem tudsz angolul? Ne aggódj!
 • dióhéj: hű mennyit olvasgattam ezt a blogot és teljesen kínai volt...már nem annyira :) (2011.02.24. 11:33) Elindult a magyar etsy "team"!
 • kazsuvizso: Hű! Eddig nem is tudtam erről az oldalról! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem. Nagyon szép do... (2010.07.19. 21:59) Mai kincsek

Linkblog

Elindult a magyar etsy "team"!

2011.02.21. 11:00 :: etsybaba

Nem tudom, tudsz-e róla, de az Etsy-n azon kívül, hogy vásárolhatsz-eladhatsz, csatlakozhatsz különféle csoportokhoz, közösségekhez. Jelenleg több mint ezer ilyen "team" működik és végre megalakult a Hungarians Etsy Team is:) Ezekben a kis közösségekben az a jó, hogy a tagok segíthetik egymást, kérdezhetnek, tapasztalatot gyűjthetnek egymástól. Itt pedig nem utolsó sorban mindezt magyarul:)

A csoportnak blogja is van, Násfa Verának köszönhetően! Az etsys team-et is ő hozta létre. Köszönet néki!

Tessék-tessék csatlakozni:)

Íme egy kis ízelítő a magyar etsy-sek munkáiból! A treasury-t összeállította:

ZsBcreations (szerintem szép lett:))

 

1 komment

Meseszép

2010.09.10. 21:56 :: etsybaba

Hát ennyi...

 

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív színek szín kincs treasury etsy etsy.com kép gyűjtemény

Felhasználónév választás

2010.09.09. 09:07 :: etsybaba

Forrás: http://www.piddix.com/your-etsy-name.htm

Az első dolgok egyike és egyben az egyik legfontosabb választásod, amikor regisztrálsz az Etsy-re: a felhasználóneved. Miért? Mert akármit is választasz, "összenősz" vele. Ha bármikor meg akarod változtatni a nevedet, kapcsolatba kell lépned az Etsy vevőszolgálatával, hogy bezárják a boltodat, ezután újra kell regisztrálnod egy új email címmel, és ismét fel kell töltened minden termékedet. Elveszíted az összes elmentett kedvencedet ("favorites" menüpont), visszajelzésedet ("feedback"), és az eladott termékeid listáját (orders (sold)/sales). Elveszíted a boltoddal (felhasználóneveddel) szerzett összes ismertséget, amit addig felépítettél. Tehát válassz egy jó nevet és "nőj össze" vele!

Néhány tipp:

> Keress rá más etsy boltok nevére a keresődobozben, ami az Etsy oldalain felül található. Próbálj ki neveket, szókapcsolatokat arra, amit árulni szeretnél és nézd meg, hogy nem hasonlít-e rá túlzottan valaki másnak a felhasználóneve. Például jelenleg több mint 250 olyan név van, amiben megtalálható a "craft" szó. A sok ember között, akik nap mint nap regisztrálnak az etsy-re soha nem lennél igazán egyedi. Gondolom azt sem szeretnéd, hogy a vevők összekeverjenek majd téged valaki mással. Érdemes esetleg azt is megnézned, hogy a név, amit választanál, szabad-e a .com-os domainek között, hátha később készítenél egy Etsy-től független oldalt , ugyanezzel a névvel. (A domaineket ellenőrizheted a www.whois.com címen)

> Ne szorítsd be magad feleslegesen a neved által egy szűk kategóriába! Ha mondjuk mindig ékszereket fogsz árulni, akkor egy ékszeres név jó lehet. De lehet, hogy te is - mint a legtöbb kézműves - próbálkozol majd képeslapokkal, vagy varrással, esetleg valami teljesen mással, amíg ki nem tapasztalod, mit tudsz legjobban eladni a boltodban.

> Ha egy szónál több szerepel a nevedben, akkor a MyLittleFabricShop könnyebben olvasható, mint a mylittlefabricshop. A szuperhosszú nevek, ha nem tartalmaznak nagybetűket, általában elég nehezen olvashatóak.

> Próbálj valami jól megjegyezhetőt kitalálni. ínem tudom, pontosan hogyan csináld, de kerüld az olyan neveket, mint: MegansShop (MeganBoltja) Unalmas. Nem rajongok az olyan nevekért, amikben szerepel valakinek a keresztneve, még a "design" vagy "jewels" szavakkal kísérve sem, bár valakinél azért működik.

> A számok jók a yahoo email címedbe, de nem valók az Etsy boltod nevébe. Vásárolnál mondjuk "Leah47728"-tól? Úgy tippelem, csak akkor, ha valami nagyon ütőset árulna.

> Kerüld az olyan szavakat, amiket nehéz betűzni. Sok ember képtelen a patchouli (természetesen:pacsuli:)) vagy a tantalizing (kínzó) szavakat helyesen leírni, ha megpróbálják megtalálni a boltodat. Figyelj az olyan szavakra is, amik hangosan kimondva rosszul- illetve félreérthetőek. A szomszédságomban van egy új étterem, aminek "Pause" (szünet) a neve. Ahányszor valaki említi, mindig azt hiszem "Paws"-t (mancsokat) mond. Én nem igazán akarok olyan helyen enni, amit "Paws"-nak hívnak. Mondd ki hangosan a nevet, amit választanál, nehogy később újra, meg újra ismételned kelljen majd, ha valaki kérdezi, mi az Etsy boltod neve és nem érti jól.

> Azért túlzottan ne izgulj a neved miatt. Én sok tippet nem követtem ezek közül, de tanultam a választásomból. (Például senki nem emlékszik, hogy kell betűzni a "piddix"-et) Sok más dolog van, ami talán fontosabb ennél, de ha most egy kicsit jobban odafigyelsz a névválasztásra, megóvod magad pár kellemetlenségtől a későbbiekben.

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív név bolt eladás etsy felhasználónév kreatív hobbi válsztás etsy.com eladás az etsyn etsy bolt

Főzőcskézzünk naranccsal!

2010.09.01. 22:02 :: etsybaba

Közeledik a narancsszezon....

Szólj hozzá!

Címkék: konyha tárgyak színek szín kincs narancs kincsek narancssárga treasury kép gyűjtemény

Fontos az eladáshoz! Termékfeltöltés!

2010.08.29. 13:35 :: etsybaba

Nyilván a termékfeltöltés fontos, mert anélkül nem is lehet eladni. Nade! A termékfelöltés gyakorisága, ami még nagyon fontos.

Mondok egy példát. Tegyük fel, hogy képeslapokat árulok. Hétfőn feltöltök egy őzikés képeslapot, majd egy hétig nem teszek fel újabb terméket. Mivel rajtam kívül még biztos, hogy nagyon sokan adnak el képeslapokat, és ők is folyamatosan töltik fel a termékeiket, az én képeslapom egyre hátrébb kerül a listán. Lehet, hogy a következő hétre már a 38. oldalon szerepel a találatok között, vagy még sokkal hátrébb. Hogy őszinte legyek, ha én lennék a vásárló, biztos, hogy ennyi oldalt nem lenne türelmem végigböngészni. Persze lehet szerencsém is, ha mondjuk valaki pont őzikés képeslapot keres, és célzottan beírja a keresőbe, lehet, hogy az első egynéhány oldalon fog szerepelni a képem. Még szerencsésebb helyzetben az illető meg is veszi a képem. Ha viszont rendszeresen töltök fel új terméket, vagy a meg nem vásárolt termékeimből egyet-egyet minden nap újra feltöltök, hogy mindig a találati lista első pár oldalán szerepeljek, akkor nagyobb a sansz az eladásra. Én mindig újraregisztrálok egy terméket, ha az adott napon nem vettek tőlem semmit. Amennyiben meg vásároltak tőlem, akkor evidens, hogy az eladott termékemet teszem fel újból. Persze, akinek minden terméke különböző, az ezt az utóbbit nem tudja megtenni, neki újabb és újabb termékeket kell listáznia. Remélem nem írtam túl bonyolultan a dolgokat! Bármilyen kérdésre szívesen vélaszolok:)

Még annyit javasolnék, hogy mivel a fő vevőréteg amerikai, a termékfeltöltéseket érdemesebb este megejteni!

Szólj hozzá!

Címkék: hobbi hobby eladás etsy kreatív hobbi etsy.com termékfeltöltés eladás az etsyn

Fontos az eladáshoz! Fotók!

2010.08.28. 13:25 :: etsybaba

Sok sikeres Etsy eladó a következő két dolgot tartja a legfontosabbnak az eladás szempontjából: a fotó és a folyamatos termékfeltöltés.

Most az előbbiről írnék. A fotó azért nagyon fontos, mert az adja el a termékedet, az a termék maga. Aki az interneten vásárol, nem tudja megfogni, felpróbálni a terméket, csak a fotókra hagyatkozhat, hogy amit azon lát az milyen lehet: tetszik-e neki, érdekli-e. A leírást is csak ezután kezdi majd tanulmányozni. Tehát ha a fotó rossz minőségű, rosszul megkomponált, akkor talán a vevő elsiklik felette. Sok cikk fellelhető, ahol a fotózással kapcsolatban adnak jótanácsokat a laikusoknak, majd egyet-kettőt lefordítok, belinkelek.

Az Etsy címlapjára kitett treasury-kben általában nagyon szép képek szerepelnek. Lehet belőlük tanulni, ötleteket meríteni:)

 

Szólj hozzá!

Az egyik idei divatszín a szürke

2010.08.26. 21:02 :: etsybaba

Én például szeretem...

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív színek kincs kincsek szürke treasury etsy etsy.com kép gyűjtemény

Őzike

2010.08.16. 22:52 :: etsybaba

Kedves, szelíd, barna... Olyan szép!

Szólj hozzá!

Címkék: kincs kincsek treasury etsy etsy.com kép gyűjtemény

Mit adhatsz el az Etsy-n?

2010.08.11. 15:06 :: etsybaba

Ha szeretnél boltot nyitni, de még nem teljesen tiszta, hogy mit árulnál szívesen, segítségül összeállítottam egy listát a kategóriákról, az alkategóriákból pedig szemezgettem, mert nagyon sok lenne mindet leírni. (Sőt, ezeken belül is vannak még további alkategóriák, de azt már tényleg lehetetlenség itt leírni) Természetesen elsősorban saját készítésű termékeket lehet árusítani, de ezenkívül alapanyagokat, régiségeket is van lehetőség eladni.

Kiegészítők: kötény, öv, tok, amulett, kézelő, sál, kendő, óra, sapka, kesztyű, kitűző, nyakkendő, tárca

Művészet: Aceo, kollázs, rajz, filc művészet, illusztráció, kevert technika, festmény, fotó, nyomat, reprodukció, szobor

Táskák és pénztárcák: hátizsák, pelenkázó táska, övtáska, laptop táska, erszény, pénztárca, sportszatyor

Szépségápolás: fürdő, testápoló, illat, hajápolás, ajak balzsm, smink, olaj, radír, bőrápolás, szappan

Könyvek és magazinok: album, könyv, könyvjelző, képregény, újság, magazin

Gyertyák: méhviasz, tartó, füstölő, illatosított

Kerámiák és csrépáruk: alátét, csésze, lakásdísz, ékszer, szobor, tál, szappantartó, tányér, miniatűr, konyha, váza

Gyerek: kiegészítők, művészet, bébi, fürdő, ruha, bútor, ékszer, játék

Öltözködés: gyerek, kosztüm, ruha, dzseki, nadrág, szoknya, cipő, pizsama, alsóruha, zokni, trikó, sál, fürdőruha

Horgolás: kiegészítők, takaró, baba, sapka, táska, pénztárca, ékszer, kendő, háztartás

Babák, miniatűrök: állatok, bababarát, miniítűr plüss, szobrocskák, bábuk

Mindenmás: grafikai design, személyreszabott, vallási, kitömött állat, természetfeletti

Bútor: ágy, pad, asztal, szék, tükör, polc, könyvszekrény, komód

Üveg: gyöngy, palack, alátét, tál, lakás dekoráció, ékszer, tükör, szobor, festett üveg

Ünnepek: születésnap, karácsony, húsvét, újév, halottak napja, halloween, hanukkah, valentinnap

Háztartás: fürdőszoba, hálószoba, konyha, váza, szőnyeg, fali dekoráció, kosár, óra, párna, asztal, képkeret, világítás

Ékszerek: bokaperec, karperec, bross, fülbevaló, nyaklánc, medál, piercing, gyűrű

Kötés: kiegészítők, bébi, táska, pénztárca, takaró, gyerek, ruha, baba, sapka, ékszer, kendő, pulóver

Zene: Cd, kazetta, videó, hangszer, Mp3, poszter, szekrény

Kézimunka: kiegészítők, ruha, keresztszemes, baba, hímzés, filc, ünnepek, ékszerek,

Papír áru: könyvjelző, naptár, kártya, újság, origami, címke, matrica, jegyzettömb, scrapbook

Leírások: kiegészítők, horgolt állatok, gyöngyfűzés, horgolás, keresztszemes, babaruha, hímzés, kötés, ünnep, otthon, festés, varrás

Kisállatok: kiegészítők, táska, ágy, takaró, tál, hordozó, öltözék, nyakörv, etetés, ápolás, hám, ház, póráz, párna, portré, játék

Növények, élelmiszerek: sütik, cukor, kávé, szárított növény, lekvár, növény, recept, fűszer, szósz, tea

Steppelt takarók (quilts): kisbaba, takaró, anyag képeslap, geometrikus, mini, patchwork, párna, rongy, asztali futó, hagyományos, faldísz

Alapanyagok: gyöngy, gomb, anyag, kötés, leírás, fonal, scrapbook

Játékok: maci, gyerek, baba, babaruha, étel, játék, miniatűr, plüss, kirakós, sport

Régiség: kiegészítők, antik, táska, tárca, könyv, öltözködés, gyűjtemény, műszakicikk, bútor, lakás dekoráció, háztartás, ékszer, tartozék, játék

Esküvő: kiegészítők, album, táska, tárca, kosár, torta dísz, gyertya, kártya, öltözék, dekoráció, csokor, keret, vendégkönyv, meghívó, ékszer, párna, portré, valami kék

Faáru: kiegészítők, tál, doboz, égetett, faragott, óra, bútor, lakás dekoráció, intarzia, háztartás, konyha, ékszer, miniatűr, szobor, sport, játék

 

A teljes lista angolul itt! Jó böngészést, ötletelést!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív kategória címkék hobbi hobby etsy kategóriák kreatív hobbi etsy.com

Annyi mindent szeretnék...

2010.08.11. 13:37 :: etsybaba

Úgy szeretném a ruhát is, meg a csészécskét is, meg a virágos csattot, és a kendőt, és a..., inkább nem is folytatom:)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kincs kincsek treasury etsy etsy.com kép gyűjtemény

Világboltok: SharonMontrose

2010.08.04. 14:35 :: etsybaba

Ez egy 2009-es interjú az Etsy oldaláról. Én csak lefordítottam, az eredetit itt találod.

Pár adat:

Bolt neve:                         sharonmontrose.etsy.com

Regisztráció időpontja:  2008. október 28.

Eladások száma:           5251 db

Jelenleg kapható:          4 termék

Baby Deer Pillow - Reserved for Kate.
Bookmark Set - Hoofstock
Notepad- Baby Deer
Bookmark Set - Birds
 

 

Interjú

 

Mesélj egy kicsit magadról!

Sharon-nak hívnak. Kaliforniában, Los Angelesben élek, ahol születtem és felnőttem. Öt éve hozzámentem egy nagyszerű férfihoz. Nappal reklám-fotós vagyok (reklámügynökségek, divatcégek, magazinok, könyvkiadók részére fotózom), éjjel pedig Etsy eladó (a "szállító-menedzseremmel", a férjemmel). Állat szerető vagyok. Fő gyengém a sültkrumpli (vékony és nagyszerű). Mindent megnézek a Google-ben. Remek barátaim vannak. Káromkodom. Az óceán megnyugtat. Szeretek otthon lenni.

Az alkotáson kívül mivel foglalkozol?

Biciklizem. Ülök a parkban. Tévét nézek. Black Jack-et játszom Vegasban. Sétálok a kutyáimmal. Nevetek a barátaimmal. Videojátékozom. Keményen dolgozom.

Mi volt az első dolog, amit saját kézzel készítettél, és ami arra késztetett, hogy művésszé válj?

Szerintem ez nem a döntésem volt. Gyerekként eleve kreatív voltam és a szüleim mindvégig hagyták, hogy kiéljem a kreativitásomat. Egyébként a fotózást csak gimnazistaként fedeztem fel magamnak. Ez lett az életem. Nem tudtam és nem is akartam más szakmát űzni többé.

Kérlek írd le a folyamatot, ahogy alkotsz! Hogyan, mikor, anyagok, stb.

Az én munkafolyamatom sokkal több mindennel jár, mint azt bárki gondolná. A képeim őrült sok előkészületet igényelnek. Általában egy fotózás előkészítéseként egy vagy két hét megy el az állatok, a stáb, a stúdió, a berendezés stb. összehangolására. Amikor végre bejutok a díszletbe, akkor az alkotás folyamata tulajdonképpen az együttműködés köztem és a fotóalanyom között. Sokkal inkább hagyom, hogy az állatok irányítsanak engem, mint én őket.

Mi az a legbecsesebb tárgyad, ami kézzel készünt?

Nagymamám jegygyűrűi.

Milyen tanácsot adnál azoknak akik még újak az Etsy-n?

Légy vásárló, mielőtt eladó leszel! Szerintem nagyon fontos, hogy egy vevő szemszögéből megértsd az Etsy-t.A boltomat azokra a tapasztalatokra alapoztam, amiket még vásárlóként szereztem. Mindenképp legyél eredeti!

Hogy reklámozod a munkáidat?

Futtatok néhány reklámot blogokban és igyekszem a legjobbat nyújtani, hogy biztos lehessek abban, hogy örömet szerzek a vevőimnek a termékeimmel. Én is írok blogot. Nehéz megmondani, mi működik és mi nem. Szerintem a reklám és a szerencse együtt. Én abban hiszek, hogy jókor jó helyen kell lenni.

Tíz év múlva szeretnék...

Egészséges és boldog lenni. Fotózni.

Szólj hozzá!

Címkék: fotó külföldi interjú kép szerda etsy etsy.com világboltok sharonmontrose

Magyar Szombat: carmenesque

2010.07.31. 11:50 :: etsybaba

Ez az intarjú Krisztinával készült, aki csini, színes ékszereket, bizsukat készít és ad el az Etsy-n. Olvassátok, nézegessétek szeretettel!

Pár adat:

Bolt neve:                       carmenesque.etsy.com

Regisztráció időpontja:  2009. február 5.

Eladások száma:           97 db

Jelenleg kapható:          88 termék

 

Small Bloom XI. hairpin set
Happy Stripes fused glass necklace
SALE - Rosebud - earrings made of glass beads
Etnic puffy earrings
Small bloom III. - hairpin set
SALE - Carmen's temptation earrings
Midnight blues bracelet
SALE - Royal Green - long necklace
Morning grass bracelet - Tricolor spiral with faux pearls
Daylight bracelet
Small bloom IX. hairpin set
Fall bouquet ring
carmenesque.etsy.com

 

 Interjú

 

Mondj pár mondatot magadról!

Hóka Krisztina vagyok, 25 éves egyetemista. Portugál szakon tanulok az ELTÉ-n, mellette pedig ékszerkészítéssel foglalkozom. Budapesten élek a párommal, szabadidőmben szeretek utazni, fotózni, olvasni, filmeket nézni és új dolgokat felfedezni. Nagy kedvencem a Carmen című opera, ezért amikor internetezni kezdtem, akkor mindenhol Carmen bőrébe bújtam, így született a boltom neve is.

Mikor kezdtél ékszereket alkotni, honnan jött az ihlet?

Már gyerekkoromban készítettem egyszerű karkötőket magamnak és anyukámnak - többnyire gumira fűzött gyöngyökből. Az igazán nagy szerelem 2007-ben jött, amikor az interneten véletlenül találtam egy nagyon szép, gyöngyből készült ékszert, és elkezdtem kutatni, hogy mi mindent is lehet készíteni gyöngyből. Azóta is folyamatosan tanulok, újabb és újabb technikákat próbálok ki: most ismerkedem a dróttal és az üveggel.

Mikor és hogyan találtál rá az Etsy-re?

Legelőször akkor hallottam az Etsyről, amikor egy spanyol barátnőm elújságolta, hogy ott árulja a rajzait. Megnéztem a boltját, szép szép, de elriasztott, hogy rögtön rengeteg dollárt kell fizetni a regisztrálásért. Néhány év múlva (2008 végén) végre rendesen is elolvastam a felhasználási feltételeket, körbenéztem, és rögtön elvesztem. Azóta már saját boltom is van, de mindig csábítanak a többiek által készített termékek, így már sokmindent vásároltam is itt.

Ajánlanád-e, és ha igen, miért ajánlanád az Etsy-t másoknak?

Én mindenkinek ajánlom az Etsyt, a közvetlen környezetemben is gyakran emlegetem. Azoknak akik alkotnak valamit a rengeteg féle alkatrész hatalmas választéka lehet csábító, akik késztermékeket vásárolnának: nos néha elég csak egy pillantást vetni a főoldalra, és rögtön három-négy dolgot is hazavinne az ember. Én legalábbis hajlamos vagyok rá, a kívánságlistám pedig csak nő és nő...:-)
Eladóknak azért ajánlanám az Etsyt, mert egyrészt nagyon jó közösségekbe lehet bekerülni, itt mindenki segítőkész, bármiről is legyen szó. Ezenkívül páratlan lehetőségnek tartom ezt a helyet, hogy a tehetséges magyar kézműveseknek a világ más szegleteivel is megismertethessék a munkáikat.

Esetleg valami jó tanács azoknak, akik most nyitnának boltot?

Minden olyan tanács elhangozhat itt, ami az online értékesítésnél íratlan szabály. Elsősorban a jó fotót emelném ki, amihez nem kell feltétlenül drága fényképezőgép. Továbbá érdemes csatlakozni valamilyen csoporthoz is, ezt mindenki saját ízlésének, érdeklődésének megfelelően válaszhatja ki. A harmadik pedig: türelem fejlesztése. Ez azért fontos, mert az Etsy hatalmas voltából fakadóan sok olyan időszak lehet, amikor nem történik semmi a boltban, ilyenkor pedig nem elkeseredni kell, hanem szorgalmasan dolgozni, és türelemmel várni azt az időszakot, amikor beindulnak a dolgok.

Van-e kedvenc eladód az Etsy-n?

Rengeteg kedvencem van, magyar is külföldi is, nem tudok csak egy-kettőt kiragadni közülük.

Oldalak, ahol jelen vagy, és szívesen közzétennéd?

blog: carmenesque.blogspot.com
twitter: twitter.com/carmenesque
facebook: facebook.com/CarmenesqueJewelry

Szólj hozzá!

Címkék: szombat ékszer gyöngy bizsu etsy etsy.com magyar szombat carmenesque

Ezek a színek!

2010.07.30. 12:02 :: etsybaba

Nagyon szeretem a kék és a narancs kombinációját:) (Treasury by ixela)

Szólj hozzá!

Címkék: kék kincs narancs kincsek narancssárga treasury etsy etsy.com kép gyűjtemény

Színek és tárgyak

2010.07.28. 22:14 :: etsybaba

:) Colours adnd Objects - Treasury by Animini

 

Szólj hozzá!

Címkék: tárgyak színek kincs kincsek treasury kép gyűjtemény

Világboltok: evelynfields

2010.07.28. 22:05 :: etsybaba

Ez egy 2009-es interjú az Etsy oldaláról. Én csak lefordítottam, az eredetit itt találod.

Pár adat:

Bolt neve:                        evelynfields.etsy.com

Regisztráció időpontja:  2009. február 7.

Eladások száma:           1643 db

Jelenleg kapható:          16 termék

7 MIX and
                  MATCH Reusable Snack Bags
1 Reusable
                  Le Petit Snack Sandwich Eco-Conscious Bag
10 Reusable
                  Unpaper Towels-Dinner Napkins
20 Reusable
                  Unpaper Towels-Dinner Napkins
4 CUSTOM
                  Metal Napkin Rings with 10 Cloth Napkins
1 Reusable
                  Going Places Snack Sandwich Bag
15 Plain
                  Reusable Snack Sandwich Eco Bags
8 MIX and
                  MATCH Reusable Snack Bags
 evelynfields.etsy.com

 

Interjú

Mesélj egy kicsit magadról!

A nevem Melissa Wingo. Kaliforniában élek, hozzámentem egy nagyszerű fiúhoz, és van egy gyönyörű lányunk. Szeretek kertészkedni, főzni, imádkozni, olvasni, blogolni, napozni és strandolni, a barátokkal lenni, a családommal tölteni az időmet és néha futni.

Az alkotáson kívül mivel foglalkozol?

Minden nap a munka és a lányom nevelése közt próbálom egyensúlyozni, beosztani az időmet. Áldás számomra, hogy otthon lehetek vele és mellette tudok így dolgozni is, de azért olykor nehéz félretenni a munkát is (mert ugye mindig többet szeretnél csinálni) és élvezni az anyaságot, mert ezek az évek olyan szívszorítóan hamar elröpülnek. A férjemmel minden este filmet nézünk, játszunk, vagy zenát hallgatunk kint a verandán.

Mi volt az első dolog, amit saját kézzel készítettél, és ami arra késztetett, hogy művésszé válj?

Ahogy visszagondolok, emlékszem, hogy néztem édesapám rajzait, azoknak a minősége inspirált, és olyan akartam lenni, mint ő. Ugyanakkor láttam, ahogy féreteszi a "művészséget", és helyette azon dolgozott, hogy gondoskodjon a családjáról. Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan korban élek, amikor egy művészi törekvés jövedelmező is lehet. Ezenkívül Isten gyönyörű világa is inspirál engem.

Kérlek írd le a folyamatot, ahogy alkotsz! Hogyan, mikor, anyagok, stb.

Általában ha szükségem van valamire, azt megalkotom magamnak. Ha utána az tetszik nekem és használom, akkor megosztom mindenki mással is.

Mi az a legbecsesebb tárgyad, ami kézzel készünt?

Egy a dédnagymamám által varrott (hímzett) takaró.Elbűvölőnek és inspirálónak tartom a bonyolultsága miatt.

Milyen tanácsot adnál azoknak akik még újak az Etsy-n?

Tölts fel és újra töltsd fel a termékeidet minden nap! Egyensúlyozz a friss/új termékek és a bevált, tesztelt termékek készítése között! Tervezd előre a változtatásokat! Ne adósodj el! Légy következetes!

Hogy reklámozod a munkáidat?

Mindenkinek beszélek az Etsy-ről, blogolok és eladom a termékeimet míg körbeutazom az országot idén nyáron.

Tíz év múlva szeretnék...

Mindig is szívesen öltözködtem és szeretnék ruhát tervezni.

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi szerda etsy etsy.com evelynfields

Borúra derű

2010.07.25. 15:46 :: etsybaba

Ebben a csúnya időben kedveskednék egy derűs, vidám treasury-vel! Remélem a szép idő sem várat magára sokáig:)

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív kincs kincsek etsy kreatív hobbi derűs etsy.com kép gyűjtemény

Magyar Szombat: bodaszilvia

2010.07.24. 11:05 :: etsybaba

Boda Szilvia gyönyörűséges drót ékszereket készít. Érdemes meglátogatni a boltját és elolvasni a vele készült interjút!

Pár adat:

Bolt neve:                       bodaszilvia.etsy.com

Regisztráció időpontja:  2009. ápris 21.

Eladások száma:           165 db

Jelenleg kapható:          8 termék

Steam
                  nouveau moon wire wrapped steampunk pendant earrings and ear cuff set
Mina
                  bracelet
RESERVED
                  for savvy713
Silver,
                  copper and iolite wire wrapped ear cuff
Lunar
                  eclipse wire wrapped pendant and ear cuff set
black and
                  ruby wire wrapped ear cuff

 

Interjú

 

 

Mondj pár mondatot magadról!

A nevem Boda Szilvia (BoSZi). Az Alföldön születtem, de lassan már 10 éve Budapesten élek a barátommal. Végzettségemet tekintve grafikus és lakberendező vagyok, másfél éve szabadúszó ékszerkészítőként dolgozom. Kislány koromban divattervezőnek készültem, később festőművész akartam lenni... egy hatalmas hajtűkanyar után most nagyjából ott vagyok, ahonnét 12 évesen elindultam :)
 

Mikor kezdtél ékszereket alkotni, honnan jött az ihlet?


Drótból készült ékszereket először a http://deviantart.com - on láttam.. ez egy fantasztikus közösség, amihez 7 éve csatlakoztam (akkor még a festményeimmel voltam jelen). A legalapvetőbb dolgokat 1-2 ingyenes netes tutorialból tanultam meg, de nagyrészt magam kísérleteztem ki a technikát. Iza Malczyk munkái voltak igazán nagy hatással rám, ez kezdetben eléggé érezhető volt, de azt hiszem, mára már sikerült megtalálnom a saját stílusomat.

Mikor és hogyan találtál rá az Etsy-re?

Természetesen az etsy-ről is a deviantarton szereztem tudomást :) 2008 végén már többen kérdezték, hogyan vásárolhatnák meg az ékszereimet, és nem is volt kérdés, hogy az etsyn kell webshop-ot nyitnom :) Én magam nagyon ritkán utazom, az ékszereim viszont már eljutottak a világ minden tájára Szingapúrtól Brazílián át Litvániáig.. ez irtó jó érzés!

Ajánlanád-e, és ha igen, miért ajánlanád az Etsy-t másoknak?

Egyértelműen csak ajánlani tudom az etsy-t mindenkinek! Mivel széles körben ismert, ezért az emberek sokkal jobban bíznak benne, mint az egyéni webshop-okban, vevőként és eladóként is könnyű haználni, ráadásul az ajándékozás is sokkal könnyebb, mióta itt vagyok... sokkal szívesebben veszek kézműves dolgokat ajándékba (vagy csak magamnak) mint gyárakban készült lélektelen tömegterméket.

Esetleg valami jó tanács azoknak, akik most nyitnának boltot?

Úgy gondolom, eladóként az a legfontosabb, hogy az ember olyasmit csináljon, amit igazán szeret.. tudom, nem én vagyok az első, aki ezt mondja, de ez nem véletlen :) Ha az ember szívvel-lélekkel csinál valami, az mindig látszik, érződik. Szintén fontos, hogy legyen kapcsolat vevő és eladó között; rengetegen élünk a földön, mindenből sok van, így vásárláskor nemcsak terméket válsztunk, de embert is. Érdemes csatlakozni egy kreatív online közösséghez, blogot írni, és minnél több hirdetési lehetőséget (pl. facebook, twitter és hasonlók) keresni a kezdő eladóknak. Ha a vevők elégedettek, elmondják a családuknak, barátaiknk, így minnél több vásárlónk van, annál több lesz :)

Van-e kedvenc eladód az Etsy-n?

több kedvenc eladóm is van, mivel komolyabb féldrágaköveket és bizonyos drótfajtákat itthon nem lehet kapni.. 3-4 boltban vagyok törzsvásárló, és nagyon jó érzés, hogy mindig számíthatok ezekre az emberekre.

Oldalak, ahol jelen vagy, és szívesen közzétennéd?

http://szilviabead.deviantart.com/ - a sokat emlegetett deviantart :) itt lehet leginkább megtalálni, ide járok feltöltődni, beszélgetni is, és az itteni galériámban szinte minden eddig készült ékszerem látható :)
http://boszigyongy.blogspot.com/ - a blogot sajnos ritkán van időm frissíteni, de azért igyekszem :)
http://twitter.com/bodaszilvia - a twittert főleg akkor használom, ha új ékszert töltök fel a webshopba.

 

Szólj hozzá!

Világboltok: roundtrip

2010.07.21. 14:25 :: etsybaba

Ez egy 2009-es interjú az Etsy oldaláról. Én csak lefordítottam, az eredetit itt találod.

Pár adat:

Bolt neve:                         roundtrip.etsy.com

Regisztráció időpontja:  2009. ápris 10.

Eladások száma:           431 db

Jelenleg kapható:          59 termék

VINTAGE
                  green convertible CLUTCH with hand painted elephant
VINTAGE
                  black CLUTCH with hand painted trees - Wood
VINTAGE
                  black convertible PURSE - Joyride
VINTAGE
                  brown SHOULDER BAG - Sailing Takes Me Away
VINTAGE
                  blue AMERICAN TOURISTER SUIT CASE - Spoon Full Of Sugar
VINTAGE
                  burgundy PURSE with hand painted owl - Wise
VINTAGE
                  grey AMERICAN TOURISTER suit case with hand painted birds in trees -
                  Tweet
VINTAGE
                  burgundy AMERICAN TOURISTER SUIT CASE with hand painted crow - WILD
VINTAGE
                  brown SHOULDER BAG with hand painted couple on motor bike - Joy Ride
VINTAGE
                  flower cloth SUIT CASE - Be Sure To Put Flowers In Your Hair
VINTAGE
                  cream SAMSONITE TRAIN CASE with hand painted birds - Free Flight
VINTAGE
                  blue MINI SUIT CASE with hand painted owl on branch - Night Owl

 

Interjú

 

Mesélj egy kicsit magadról!

A nevem Jennifer Witte, 30 éves vagyok, vízöntő. Ohip-ban, Cincinnati-ben születtel most pedig Californiában, Sacramento-ban élek a csodálatos öt éves lányommal, Izabellával.

Az alkotáson kívül mivel foglalkozol?

Élvezem az élet egyszerű dolgait, mint gumicukor macikkal feltankolni a helyi kisboltban, vagy Unot játszani, pacsit adni.

Mi volt az első dolog, amit saját kézzel készítettél, és ami arra késztetett, hogy művésszé válj?

Olyan családból származom, ahol sok a művész. Már nagyon fiatalon volt szerencsém kipróbálni különböző technikákat a varrástól a fafaragásig. nemrég költöztem és a garázs kiürítése közben a kezembe akadt egy kérdőív, amit első osztályos koromban év végén kellett kitöltenünk. Tudod, amiben ilyen kérdések szerepelnek, hogy mi a kedvenc színed, mi a kedvenc ételed, hogy hívják a kis házikedvencedet. Volt egy olyan kérdés is, hogy "Mi leszel, ha nagy leszel?", erre én nyomtatott nagy betűkkel azt írtam, hogy "művész".

Kérlek írd le a folyamatot, ahogy alkotsz! Hogyan, mikor, anyagok, stb.

El kell mondanom, hogy a legnehezebb az, hogy megtaláljam a kívánságomnak megfelelő régi tárgyakat. Éjjeli bagoly vagyok, tehát miután bellát lefektettem, csinálok magamnak egy kávét, berakok valami jó zenét, előveszem a tollaimat és az ecseteimet, és nekilátok.Minden darabom szabad kézzel festem, tehát nincs előre tervezés. Az ötlet az agyamból egyenesen a táskára kerül.

Mi az a legbecsesebb tárgyad, ami kézzel készünt?

Anagymamám, Marion kézzel írott levelei.

Milyen tanácsot adnál azoknak akik még újak az Etsy-n?

A képeid a termékeidről nagyon fontosak és gyakran feltölteni a termékeidet, feltölteni, és újrafeltölteni!

Hogy reklámozod a munkáidat?

Néhány művem szerepelt a SACTON magazinban de többnyire szóban reklámozom a dolgaimat. Azért az is sokat számít, hogy jó minőségű termékeket készítek, törődök a vásárlóimmal, és követem a jegújabb divatot.

Tíz év múlva szeretnék...

barátokkal és családdal körülvéve élni egy békés, boldog világban.

Szólj hozzá!

Címkék: bőr táska szerda etsy táskák etsy.com világboltok roundtrip

Megnyugtató

2010.07.20. 12:09 :: etsybaba

Ez egy békés, pasztel treasury. Ránézek és lehiggadok:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: treasury

Nem tudsz angolul? Ne aggódj!

2010.07.19. 11:30 :: etsybaba

Szeretnél boltot nyitni, de nem tudsz angolul? Úgy gondolom, ez nem akadály! Persze, aki tud angolul, könnyebben boldogul. Aki kicsit tud angolul, az is boldogul valahogy. (Én sem vagyok perfect, sőt) Aki meg nem tud egyáltalán, annak nem hiszem el, hogy nincs a családjában, a barátai, vagy az ismerősei között valaki, aki tud angolul és szívesen segítene. Nem azt tanácsolom, hogy mostantól akkor az illető nyakára kell járnod folyamatosan, és ő fogja csinálni helyetted az egész Etsy „bizniszt”. Nem! Csak kezdetben vegyél igénybe segítséget! A regisztrációhoz, az első egynéhány termék leírásához, feltöltéséhez. Ezekről egyébként a későbbiekben én is fogok bejegyzést írni:) Lefordítom magyarra lépésről-lépésre a regisztrációt, bolt megnyitást, termékfeltöltést. Ha túljutsz az első lépéseken, a nehezén, akkor már lehet, hogy némi adatmódosítással, adat behelyettesítéssel (szín, méret), te is tudsz termékleírást készíteni. Esetleg, ha valami nagyon újat alkotsz, akkor megint kérsz egy kis segítséget:)

A képek nagyon sokat elárulnak egy termékről! Tulajdonképpen ez a vevő első benyomása róla. Ha mondjuk egy szoknyát szeretnél eladni, és a vevőnek a fotó alapján nagyon tetszik, csak ezután kezdi el olvasgatni a termékleírást. A lényeg: szín, méret, anyag biztos érthető legyen számára, a többit meg: esetleges nyelvi, nyelvtani hibákat meg már meg fogja bocsátani, ha már egyszer beleszerett a szoknyába, és a méret is jó:)

Szóval én azt tanácsolom, hogy minimális, vagy nulla angoltudással is meg kell próbálni! Meglátod, majd időközben mennyi minden fog rádragadni. Egyre könnyebb lesz a dolgod!

Csináltam egy témába vágó treasury-t! Íme:

1 komment

Címkék: kreatív angol bolt etsy kreatív hobbi etsy.com kreatív bolt

Szeretlek!

2010.07.18. 22:18 :: etsybaba

Akkor most beszéljenek a képek:)

Szólj hozzá!

Címkék: kincs kincsek treasury etsy etsy.com

Magyar Szombat

2010.07.17. 13:00 :: etsybaba

A most következő vadjutka nevű etsy-boltot a gyönyörűséges, vidám, különleges drót-textil ékszerei miatt kedvelem nagyon. Tulajdonosát, Juditot faggattam.

Pár adat:

Bolt neve:                       vadjutka.etsy.com

Regisztráció időpontja:  2007. augusztus 7.

Eladások száma:           375 db

Jelenleg kapható:          175 termék

Moss and
                  Tree - very long necklace with various beads on brass chain
Picnic
                  Framed - necklace made of fabric and setting on brass chain
Vintage
                  Grass - fabric brooch
Four Colors
                  - textile jewelry - necklace made of fabric and brass
Dotty -
                  long necklace made of fabric and brass filigree on brass chain
Flying
                  Flowers - earrings made of brass filigree and fabric
Melon and
                  Raspberry - necklace with poppy flower on brass chain
Almost
                  Weekend - necklace made of fabric and brass filigrees on brass chain
Sunflower -
                  textile jewelry - gold plated metal ring with fabric and flower
Picnic -
                  textile jewellery - earrings made of brass filigree and fabric
Fruit
                  Turmix - long necklace with glass beads and brass hoop on brass chain
FREE
                  SHIPPING - Abstract - Modern Hungary No.3 - necklace made of fabric and
                  brass filigrees on brass chain
 

 

Interjú

Mondj pár mondatot magadról!

Wild Judit a becsületes nevem, vegyes technikájú (textil-fém-üveg) ékszereket tervezek és csinálok. Ez egyelőre a "félállásom": a másik félállásomban szociológus vagyok és piackutatóként dolgozom egy kiadónál.

Mikor kezdtél ékszereket alkotni, honnan jött az ihlet?

Legelőször gimnáziumban kezdtem ékszereket csinálni: drótból és üveggyöngyből fülbevalókat. Az egyik fajta fülbevalóm túl népszerű lett és az osztályomban minden lány akart olyat. Megcsináltam vagy 20 párat belőle, majd elegem lett és abbahagytam. 10 évvel később tértem vissza: sétáltam a Szt István krt-on, elmentem egy gyöngybolt előtt, bementem és bevásároltam. Az első két láncot az Orbán-Medgyessy tv vita alatt raktam össze.

Mikor és hogyan találtál rá az Etsy-re?

2007 nyarán találtam rá az Etsy-re, miközben amerikai gyöngyös boltokat nézegettem. Akkor regisztráltam is, de csak 2008 februárjában nyitottam boltot.

Ajánlanád-e, és ha igen, miért ajánlanád az Etsy-t másoknak?

Természetesen ajánlanám mindenkinek, aki ki akarja próbálni magát. Én rengeteget tanultam ezalatt a 2 és fél év alatt: kitartást, tervezést, professzionalizációt, egymás segítésének a fontoságát.

Esetleg valami jó tanács azoknak, akik most nyitnának boltot?

Jótanács mindig van. Két fontos dolog van szerintem. Az egyik, hogy mielőtt az ember boltot nyit, gondolja át, hogy mit vár az egésztől. Zsebpénzkiegészítést? Többet? Kevesebbet? Ennek fényében pedig meg tudja határozni, hogy mennyi energiát akar rászánni. Az Etsy egy hatalmas nagy szájt és közösség, és noha nagy lehetőséget kínál, nincsenek csodák: az esetek 99%-ában a befektetett munkahozza meg a gyümölcsöt. A másik tanács, hogy ha már rászánta magát az ember, akkor 1) igyekezzen minél jobb fottót csinálni a termékről, mert az az első benyomás, amit a vásárló szerez, 2) csatlakozzon az Etsy-n lévő számos csapatok egyikébe, esetleg többe és legalább egyben legyen aktív tag. Az egész etsy-s rendszer a közösségre épül, és ha nem (aktív) közösségi tag az ember, akkor jóval nehezebb érvényesülni. Hozzáteszem, ez utóbbi dolgot többen vitatják: ők azt mondják, hogy az az energia, amit a közösségi dolgokkal tölt az ember, jobban is hasznosulhatna, pl több terméket csinálhat aza ember és ezáltal gyakrabban tehet terméket a boltjába.

Van-e kedvenc eladód az Etsy-n?

Nagyon sok kedvencem van, nehéz egyet kiragadni. mindenkit másért szeretek.

Oldalak, ahol jelen vagy, és szívesen közzétennéd?

Blogom:     vadjutka.hu/blog

Aki szeretne híreket kapni az újdonságokról, akciókról havonta egyszer, az itt tud feliratkozni a hírlevelemre: vadjutka.hu/hirlevel

Twitter:      twitter.com/vadjutka

Facebook:  facebook.com/vadjutka

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív interjú szombat etsy kreatív hobbi etsy.com magyar szombat

Telhetetlenségem története

2010.07.15. 14:27 :: etsybaba

Treasurykből sosem elég! Legalábbis én nemtudok betelni velük. Olyan szép válogatásokat csinálnak némelyek:) Íme három kedvenc tegnapról:

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív kincs kincsek treasury etsy kreatív hobbi etsy.com kép gyűjtemény

Világboltok: bonspielcreation

2010.07.14. 22:16 :: etsybaba

Ez egy 2006-os interjú az Etsy oldaláról. Én csak lefordítottam, az eredetit itt találod.

Pár adat:

Bolt neve:                       bonspielcreation.etsy.com

Regisztráció időpontja:  2005. december 1.

Eladások száma:           2040 db

Jelenleg kapható:          45 termék

Canadian 
Changepurse
Debit card 
sleeve--Obama
Debit card 
sleeve--Dollar
Cardinal 
Vintage Reinvented Blue Leather  Wristlet
Vintage 
Reinvented Dark Dark Blue Leather Bird Bag
Kitty Pouch
 in Grey Recycled Leather
Black 
Griffin Changepurse made of Recycled Leather
Squirrel 
Changepurse made of Recycled Leather
Unicorn 
Changepurse made of Recycled Leather
Bag 
Reserved for Jensun
NEW 
Bonspiel original design Tall Kitty fabric--Fat Quarter
Weird Dress
 I made out of Spoonflower Fabric
Skeleton 
Changepurse made of Sample Leather
Supersoft 
suede Skeleton Changepurse
Trees and 
Cat Pouch in Black Recycled Leather
Skeleton 
Changepurse
bonspielcreation.etsy.com

 

Interjú

Mesélj egy kicsit magadról!

A nevem Ellen Box. Victoria-ban élek, kanada nyugati partján. A "Smoking Lily" részére tervezek és varrok. Ez egy nagyszerű kis csapat, amely arról híres, hogy a világ számos pontjáról vannak munkatársai. Szabadidőmben, 2005 késő tavaszán megálmodtam a "Bonspiel"-t. A név egy curling találkozó után született, ugyanis ez volt az egyik kedves német csapat neve. 

Mi volt az első dolog, amit saját kézzel készítettél? Hogyan és miért készítetted?

Amik elsőre beugranak azok az akváriumok, amiket 7-8 éves koromban készítettem. Ablakot vágtam a reggelis dobozora, sütőpapírt tettem mögé és aztán kis halakat vágtam ki papírból.

Édesanyám fazekas és én is csináltam ezt-azt agyagból annakidején. Próbáltam jóképű görög mellszobrot is alkotni, de elég bénán sikerült, inkább John Cleese-re hasonlított (Ne haragudj, John!). A mamámnak még mindig megvan, úgyhogy amikor meglátogatom, mindig vetek rá egy pillantást. Ott van közvetlenül egy egyszervú szobra mellett, amit a fivérem készített, és ami sokkal vagányabb.

Mi inspirál téged? Honnan jönnek az ötleteid?

Az inspirációm főleg az alapanyagokból jön. Ránézek egy darab bőrre és elképzelem, milyen táskát fogok készíteni belőle. Szeretem a vasárukat is: szegecseket, patentokat. Összebarátkoztam egy nyugdíjas cipésszel, aki folyamatosan kis cipzáras táskákat ad nekem, amiken különleges szegecsek vannak-"ha tudod használni őket, nekem van egy ládám 10000 ilyennel és meg kell szabadulnom tőlük". Inspirálnak még a buta szójátékok is (akarok csinálni egy pólót "the squids are alright" -a tintahalak rendben vannak- felirattal), a japán divat, a beszélgetések a kolléganőimmel és az elképesztő dolgok, amiket alkotnak, a kínai propaganda és a csomagoló művészetük, a viktorián stílus és a Prada divatház.

Mik a kedvenc alapanyagaid?

Bőr. Pamutdzsörzé. Vászon. Festék. Sok anyagomat be fogom festeni. Ídy bármilyen sznt megkaphatok, amit csak akarok és sokkal így jobb lehetőségeim lesznek, mint a ronda színű anyagokkal. Szeretek "silkscreen"-nel dolgozni. (szerk.: silkscreen-ha valaki tud rá magyar szót, kérem jelezze:)) Villámgyorsan lehet kézműves dolgokat létrehozni vele (egyszer megcsinálom a művészi munka részét, a kívánt mintára bevonom és kiégetem a szűrőt, majd elkészítem a terméket, amire nyomtathatok vele!).

Mi a kedvenc színed?

Inkább kedvenc színkombináció. Nincs egy szín, ami nagyon közel állna hozzám, de most pont nagyon szeretem a sötét bíbor és az olajbarna kombinációját.

Bármilyen tanács a kézzel alkotott dolgok eladására?

Amík kitalálok és megalkotok valamit, addig megpróbálok nem foglalkozni az eladás részével. Ha puszta élvezetből alkothatok, akkor lesz igazán egyedi a művem, és akkor fogja valóban visszatükrözni azt , ami én vagyok, és az alkotásom így saját magát fogja eladni. természetesen aztán az emberek elé kell tárnom, hogy ők is megszerethessék. Itt jön az Etsy a képbe. Igen!

Az alkotáson kívül mivel foglalkozol?

Biciklizem, jógázom, sok sushit eszem a barátommal. Azon gondolkozom, mit alkossak. Szedret szedek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív külföldi interjú bőr táska szerda hobbi etsy táskák kreatív hobbi etsy.com világboltok bonspielcreation

Sportoljunk!

2010.07.12. 12:32 :: etsybaba

Egy mai treasury! Nagyon szép és ötletes:)

Szólj hozzá!

Címkék: sport kincs treasury etsy etsy.com kép gyűjtemény