Az Etsy-ről mindenkinek!

Az Etsy egy remek online piactér, ahol mindenki eladhatja a saját kezűleg készített alkotásait. Ezzel a nagyszerű oldallal szeretnék megismertetni minél több kreatív hobbizót!

Reklám

Friss topikok

  • Marton Sylvia: Szia! ÖRÜLÖK, HOGY VÉGRE VALAKI íR AZ ETSY-RŐL. ÉRDEKLŐDNÉK, HOGY A 7-ES ADÓSZÁM ELÉG -E A BOLT NY... (2014.10.12. 20:40) Én és az Etsy
  • cicurka: Szia! Ismeretlenül kereslek. Lenne egy-két kérdésem, ha lehet :). Elolvastam a blogod, de nem talá... (2011.10.03. 08:08) Nem tudsz angolul? Ne aggódj!
  • dióhéj: hű mennyit olvasgattam ezt a blogot és teljesen kínai volt...már nem annyira :) (2011.02.24. 11:33) Elindult a magyar etsy "team"!
  • kazsuvizso: Hű! Eddig nem is tudtam erről az oldalról! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem. Nagyon szép do... (2010.07.19. 21:59) Mai kincsek

Linkblog

Felhasználónév választás

2010.09.09. 09:07 :: etsybaba

Forrás: http://www.piddix.com/your-etsy-name.htm

Az első dolgok egyike és egyben az egyik legfontosabb választásod, amikor regisztrálsz az Etsy-re: a felhasználóneved. Miért? Mert akármit is választasz, "összenősz" vele. Ha bármikor meg akarod változtatni a nevedet, kapcsolatba kell lépned az Etsy vevőszolgálatával, hogy bezárják a boltodat, ezután újra kell regisztrálnod egy új email címmel, és ismét fel kell töltened minden termékedet. Elveszíted az összes elmentett kedvencedet ("favorites" menüpont), visszajelzésedet ("feedback"), és az eladott termékeid listáját (orders (sold)/sales). Elveszíted a boltoddal (felhasználóneveddel) szerzett összes ismertséget, amit addig felépítettél. Tehát válassz egy jó nevet és "nőj össze" vele!

Néhány tipp:

> Keress rá más etsy boltok nevére a keresődobozben, ami az Etsy oldalain felül található. Próbálj ki neveket, szókapcsolatokat arra, amit árulni szeretnél és nézd meg, hogy nem hasonlít-e rá túlzottan valaki másnak a felhasználóneve. Például jelenleg több mint 250 olyan név van, amiben megtalálható a "craft" szó. A sok ember között, akik nap mint nap regisztrálnak az etsy-re soha nem lennél igazán egyedi. Gondolom azt sem szeretnéd, hogy a vevők összekeverjenek majd téged valaki mással. Érdemes esetleg azt is megnézned, hogy a név, amit választanál, szabad-e a .com-os domainek között, hátha később készítenél egy Etsy-től független oldalt , ugyanezzel a névvel. (A domaineket ellenőrizheted a www.whois.com címen)

> Ne szorítsd be magad feleslegesen a neved által egy szűk kategóriába! Ha mondjuk mindig ékszereket fogsz árulni, akkor egy ékszeres név jó lehet. De lehet, hogy te is - mint a legtöbb kézműves - próbálkozol majd képeslapokkal, vagy varrással, esetleg valami teljesen mással, amíg ki nem tapasztalod, mit tudsz legjobban eladni a boltodban.

> Ha egy szónál több szerepel a nevedben, akkor a MyLittleFabricShop könnyebben olvasható, mint a mylittlefabricshop. A szuperhosszú nevek, ha nem tartalmaznak nagybetűket, általában elég nehezen olvashatóak.

> Próbálj valami jól megjegyezhetőt kitalálni. ínem tudom, pontosan hogyan csináld, de kerüld az olyan neveket, mint: MegansShop (MeganBoltja) Unalmas. Nem rajongok az olyan nevekért, amikben szerepel valakinek a keresztneve, még a "design" vagy "jewels" szavakkal kísérve sem, bár valakinél azért működik.

> A számok jók a yahoo email címedbe, de nem valók az Etsy boltod nevébe. Vásárolnál mondjuk "Leah47728"-tól? Úgy tippelem, csak akkor, ha valami nagyon ütőset árulna.

> Kerüld az olyan szavakat, amiket nehéz betűzni. Sok ember képtelen a patchouli (természetesen:pacsuli:)) vagy a tantalizing (kínzó) szavakat helyesen leírni, ha megpróbálják megtalálni a boltodat. Figyelj az olyan szavakra is, amik hangosan kimondva rosszul- illetve félreérthetőek. A szomszédságomban van egy új étterem, aminek "Pause" (szünet) a neve. Ahányszor valaki említi, mindig azt hiszem "Paws"-t (mancsokat) mond. Én nem igazán akarok olyan helyen enni, amit "Paws"-nak hívnak. Mondd ki hangosan a nevet, amit választanál, nehogy később újra, meg újra ismételned kelljen majd, ha valaki kérdezi, mi az Etsy boltod neve és nem érti jól.

> Azért túlzottan ne izgulj a neved miatt. Én sok tippet nem követtem ezek közül, de tanultam a választásomból. (Például senki nem emlékszik, hogy kell betűzni a "piddix"-et) Sok más dolog van, ami talán fontosabb ennél, de ha most egy kicsit jobban odafigyelsz a névválasztásra, megóvod magad pár kellemetlenségtől a későbbiekben.

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív név bolt eladás etsy felhasználónév kreatív hobbi válsztás etsy.com eladás az etsyn etsy bolt

A bejegyzés trackback címe:

https://youretsy.blog.hu/api/trackback/id/tr42281455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása