Az Etsy-ről mindenkinek!

Az Etsy egy remek online piactér, ahol mindenki eladhatja a saját kezűleg készített alkotásait. Ezzel a nagyszerű oldallal szeretnék megismertetni minél több kreatív hobbizót!

Reklám

Friss topikok

  • Marton Sylvia: Szia! ÖRÜLÖK, HOGY VÉGRE VALAKI íR AZ ETSY-RŐL. ÉRDEKLŐDNÉK, HOGY A 7-ES ADÓSZÁM ELÉG -E A BOLT NY... (2014.10.12. 20:40) Én és az Etsy
  • cicurka: Szia! Ismeretlenül kereslek. Lenne egy-két kérdésem, ha lehet :). Elolvastam a blogod, de nem talá... (2011.10.03. 08:08) Nem tudsz angolul? Ne aggódj!
  • dióhéj: hű mennyit olvasgattam ezt a blogot és teljesen kínai volt...már nem annyira :) (2011.02.24. 11:33) Elindult a magyar etsy "team"!
  • kazsuvizso: Hű! Eddig nem is tudtam erről az oldalról! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem. Nagyon szép do... (2010.07.19. 21:59) Mai kincsek

Linkblog

Világboltok

2010.07.07. 11:00 :: etsybaba

.... minden szerdán Világboltok .... egy külföldi Etsy-bolt bemutatása ....

 

Ez egy 2005-ös interjú az Etsy oldaláról. Én csak lefordítottam, az eredetit itt találod.

Pár adat:

Bolt neve:                       theblackapple.etsy.com

Regisztráció időpontja:  2005. július 9.

Eladások száma:           30284 db

Jelenleg kapható:          167 termék

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Interjú:

 

Mesélj egy kicsit magadról!

A nevem Emily Winfield Martin, 27 éves vagyok, és jelenleg Georga államban Athens-ben élek. 2005-ben diplomáztam vizuális művészet és angol irodalom szakon.

Mi volt az első dolog, amit saját kézzel készítettél? Hogyan és miért készítetted?

Nos, erre a kérdésre kicsit hosszasan tudnék válaszolni! Sok-sok rajzversenyre emlékszem kislány koromból..., főleg a húgommal. Ezek a versengések elég hevesek voltak, és sajnálom azokat, akiket utána arra kénysszerítettünk, hogy döntsék, el melyikünk rajza a jobb (főleg a bátyámat és anyukámat).

Egyszer, mikor még ennél is fiatalabb voltam, olyan négy éves koromban édesanyám elvitt egy rövidáru boltba és megengedte, hogy leüljek a gombokkal teli ládák és kosarak közé és kiválogathattam egy kis táskába 20 gombot, amit aztán hazavihettem a "gyűjteményembe". Tehát a gomb mániám elég rég kezdődött, sokkal régebben, mint a rajz mániám.

Mi inspirál téged? Honnan jönnek az ötleteid?

A filmek nagyon inspirálnak, főleg David Lynch, Jean Jeunet, Godard, Jim Jarmusch, Tim Burton,... filmjei. Úgy érzem, ez egyfajta mesemondás egy sor képfoszlánnyal, ami vonz engem. Valószínűleg ezért vonzódom Adrian Tomine, Dan Clowes, Craig Thompson, Neil Gaiman, Nicole Georges képregényeihez is. Ezenkívül még más festőket is nagyon-nagyon szeretek:  Yoshitomo Nara, Henry Darger, Seonna Hong, Edward Gorey (aki inkább rajzoló volt), stb. Szemmel láthatóan Lewis Carroll Alíz csodaországban meséje, és egyéb Anderson és Grimm mesék nagyonban befolyásolták a munkámat és a személyiségemet. Kis mértékben a régi, kortárs divat megszállotja is vagyok. És a zene megszállotja. The Cocteau Twins, X, Siouxsie and the Banshees, The Cure, The Smiths stb, stb....sokszor egy dal a gyökere egy-egy festménynek, elképzelésnek.

Mik a kedvenc alapanyagaid?

Filc, gombok, akril festék, Cel Vynil festékek, tinta.

Bármilyen tanács a kézzel alkotott dolgok eladására?

Hinned kell abban, hogy a munkád gyönyörű. Ennek a hitnek abból a mértéktelen időből kell jönnie, amit az alkotásoddal töltöttél: dolgoztál rajta, tanulmányoztad, beszéltél róla. Ha nem hiszed, hogy a munkád szép, akkor az baj! Légy büszke a kis "házi iparodra" és arra a tényre, hogy megosztasz dolgokat mindenféle emberekkel: idegenekkel, bizalmasokkal, barátokkal. Nekem nagy boldogságot okoz, amikor elviszem a postára a csomagokat, hogy elküldjem őket a különböző államokba (vagy akár a világ másik pontjára).

Az alkotáson kívül mivel foglalkozol?

Részmunkaidőben egy videofilm boltban dolgozom, őrülten takarékoskodom, sok újságot, képregényt, képes könyvet olvasok.

Mi a kedvenc színed?

A pöttyös! Nos, a színek, amikbe beleesek gyakran változnak, de a pirosat mindig nagyon fogom szeretni. Valamint a rózsaszínt, az olajzöldet, a "Kelly" zöldet, a feketét, és a "Robin" kékjét.

 

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi interjú képregény festmény szerda festő etsy theblackapple világboltok jajz

A bejegyzés trackback címe:

https://youretsy.blog.hu/api/trackback/id/tr22124929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása